Trimmers

Algemeen

Welkom op de pagina's van de Trimmersafdeling van wielervereniging Westland Wil Vooruit.

Regelmatig wordt gevraagd wat voor categorie wielrenners de Trimmers zijn en waar zij voor staan.

Onder Trimmers wordt verstaan de wielrenners die, in hun spaarzame vrije tijd, graag op de fiets zitten ongeacht hun leeftijd. Om vervolgens na afloop graag nog een uurtje (of zo) na te OH’en over hun sportieve prestaties. Opvallend kenmerk is dat deze prestaties hard omhoog gaan, na een aantal biertjes.

Maar wanneer zitten de Trimmers zoal op de fiets zult u zich misschien afvragen. Op de zondagochtenden worden de beroemde vossenjachten verreden, de meeste deelnemers rijden hem als wedstrijd, maar het is ook mogelijk deze ritten als toertochten te rijden.

Ook zijn er een aantal wedstrijden welke gedurende het jaar worden verreden.

Het Clubkampioenschap en het Westlands Kampioenschap

De strandrace

In de diverse dorpskernen van het Westland worden zomers de wielerrondes georganiseerd. Er is een aparte Trimmers categorie waarin alleen renners zonder licentie kunnen opstappen.

Ook zijn er een aantal wedstrijden welke gedurende het jaar worden verreden. Enkele voorbeelden zijn: Diverse tijdritten (individueel en als ploeg),

En als speciale buitencategorie de befaamde ‘Gentlemenrace’. Niet vergeten genoemd te worden is de Vierdaagse van de Wollebrand, de Grote Klimkoers en zo af en toe een veldrit. (Voor actuele informatie over de diverse races, kunt u de agenda raadplegen op onze site.)

Kort gezegd heeft wielervereniging Westland Wil Vooruit een zeer actieve Trimmersafdeling. Heb je zin om eens in clubverband te fietsen? Neem contact met ons op (of kom langs) en fiets geheel vrijblijvend een aantal keren mee. En mocht het leuk vinden, dan bent u meer dan welkom om zich bij de Trimmersfamilie aan te sluiten.

Met een sportieve groet, 
Bestuur Trimmers

Sponsoren