Wielrennen

Verslag GP Bati Metallo Pommeroeul, zuid België

 

Mooie overwinning in UCI 1.1 klassieker voor Carlo van den Berg

Op 1e Paasdag, zondag 16 april jl. verzamelden 6 junioren voor de klassieker GP Bati Metallo in Pommeroeul, zuid België. Na ruim 2 uur rijden kwamen we aan in het dorpje, waar het grasveld al vol stond met ploegen uit verschillende Europese landen.
De koers was een wedstrijd van 129 km met een aantal lastige klimmetjes, ook op kasseien en kasseienstroken.
Om 14.30 uur werden de mannen weggeschoten.
Na een paar kilometers neutralisatie begon de wedstrijd pas echt. In de eerste 10 km waren er al een aantal valpartijen, waar gelukkig geen Westlanders bijzaten. Hierdoor werd wel het peloton verdeeld in verschillende groepen.
Op 8 km was de eerste klim, met een stijging van 4,4 %. Er werd flink gedemarreerd voor de punten voor het bergklassement.
In de kilometers die volgden probeerden de Westlanders zich goed te laten zien maar moest helaas Stijn uit koers.
Na 2 rondes met 3 klimmen, waarbij verzorging toegestaan was, brak het peloton in meerdere stukken en zat Frank in de tweede groep. De eerste groep ging verder met 4 Westlanders, allen op terugweg naar de plaatselijke rondjes rond Pommeroeul,
In Pommeroeul aangekomen werd de groep van Frank uit koers gehaald.
Er bleven 4 Westlanders over om de laatste 5 plaatselijke ronden te doen.
Op 50 km voor de streep reed een groep van 8 weg met daarin ploeggenoot Carlo van den Berg uit De Lier. Ze wisten de voorsprong op het peloton te behouden en gingen sprinten om de overwinning. Hierin bleek Carlo over de beste benen te beschikken en ging als eerste over de streep. Carlo werd ook nog tweede in het bergklassement.
Het peloton finishte, met Nick en Nathan achterin, 30 seconden achter de kopgroep. Helaas moest Sven een ronde voor de finish afhaken.

Met dank aan WielerWestland voor de finishfoto.

 

 

Sponsoren