Wielrennen

Wedstrijden

Er zijn veel renners die het leuk vinden om wedstrijdjes te gaan rijden. Om goed voorbereid aan deze wedstrijdjes deel te nemen zal deze pagina je aan alle informatie voorzien die hiervoor nodig is.

Licentie

Indien een jeugdrenner besluit om wedstrijden te willen gaan rijden, zal er via de KNWU een wedstrijdlicentie moeten worden aangevraagd. Dit is vooral belangrijk voor de verzekering. Om wedstrijden te rijden zal ook nog een chip aangeschaft moeten worden. De wedstrijden van de KNWU worden allemaal met chips verreden zodat ze alle uitslagen op kunnen maken. Informatie over hoe en waar dit geregeld moet worden kunt u opvragen bij Theo Stolze.

Wedstrijd reglementen

Bij het jeugdwielrennen worden de renners ingedeeld naar leeftijd in categorieën. Meisjes tot en met hun 14de jaar altijd 1 categorie lager rijden.

Elke categorie heeft een eigen toegestane verzet, het is verplicht om met juiste verzet(tandwielen) de wedstrijden te rijden. Deze verzetten worden voor elke wedstrijd gecontroleerd. Het juiste verzet beschermt je lichaam tegen blessures en zorgt voor een eerlijker verloop van de wedstrijden.

Hieronder de toegestane verzetten per categorie:

categorie          

weg                  

achter       

voor             

1

5,46 m

18

46

2

5,46 m

18

46

3

5,78 m

17

46

4

5,78 m

17

46

5

6,14 m

16

46

6

6,14 m

16

46

7

6,55 m

15

46

Jaarlijkse wedstrijden

De afdeling Ren organiseert als club zijnde elk jaar een aantal wedstrijden. Dit jaar worden er onder andere voor de jeugd 2 KNWU wedstrijden (voor licentiehouders) door WWV georganiseerd. Dit zijn de WWV Jeugdronde op zondag 5 mei 2019 en de Klompenronde op zaterdag 7 september 2019. Alle WWV renners met licentie worden aan de start verwacht!

Clubkampioenschappen

Jaarlijks wordt ook het clubkampioenschap gehouden voor de jeugd. Meer informatie over de clubkampioenschappen kan in het menu onder Clubkampioenschappen worden gevonden.

Mini Weg Competitie

Medio mei-juni is er voor de niet-licentie houders de laagdrempelige Mini Weg Competitie. Deze wedstrijden ( een stuk of 8) zijn speciaal bedoeld om jeugdige nieuwe renners aan wedstrijden te laten deelnemen om zo te kijken of zij het rijden van wedstrijden leuk vinden en om dit te proberen in een rennersveld waarbij er op redelijk gelijk niveau gereden wordt. Je hoeft om hier aan deel te nemen niet in het bezig te zijn van een wedstrijd licentie en chip.

Informatie hierover zal aan de renners die voor deze competitie in aanmerking komen verstuurd worden zodra er meer bekend is. Ook organiseert WWV waarschijnlijk weer een wedstrijd uit de Mini Weg Competitie. Speciaal aan de ouders van de niet licentie houders doen wij een beroep voor hand en span diensten omtrent de organisatie.

Jeugd ploegentijdritten

Dan zijn er aan het einde van het seizoen nog 2 ploegentijdritten voor de hogere categorieen van de jeugd. Het meedoen aan deze discipline van de wielrensport is niet alleen een leuke, maar ook hele leerzame ervaring

Renners zal gevraagd worden wie zich beschikbaar hier voor willen houden. Het team dat uiteindelijk zal worden opgesteld om deel te nemen aan het NCK wordt door de trainers bepaald en staat niet ter discussie.

Ploegentijdrit de Spartaan

Daarnaast is er nog de jaarlijkse ploegentijdrit bij de Spartaan. van. De ploegentijdrit wordt gereden voor 2 groepen, De samenstelling van een ploeg kan per jaar verschillen. Hier zal na aanmelding van de renners de groepen worden ingedeeld om de juiste samenstelling te krijgen. Voor deze ploegentijdrit geldt geen selectie en mogen er meerdere teams deelnemen. En ook voor deze tijdrit telt dat de trainers over de samenstelling van een ploeg beslissen.,

De jeugdcommissie is van mening dat indien je je beschikbaar stelt voor een van de tijdritten, je dan ook de verplichting hebt daar aan deel te nemen, en aanwezig te zijn met alle daarvoor ingeroosterde extra trainingen. Een stukje verplichting naar de vereniging, mede-renners en sponsoren toe.

Sponsoren