Wielrennen

Trainingen

De ren-jeugd traint iedere dinsdag en donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur. Op de dinsdag zijn ook alle wedstrijdrijders van de mtb afdeling van harte welkom om op snelheid mee te komen trainen. Op de donderdagavond zijn alleen de mtb renners welkom die ook het ren-wedstrijd programma rijden. 

Dit omdat er op deze avond specifiekere technieken aan het bod komen die van belang zijn voor wedstrijdrenners op de racefiets. Het rijden op een racefiets met smallere banden dan de mountainbike, het soms drukke parcours en de hogere snelheden vraagt soms om andere “regeltjes”dan die bij het volgen van een mtb training. Dit om de de veiligheid voor alle aanwezige renners garanderen. Wij vragen jullie vriendelijk deze te respecteren en die op te volgen indien daar naar verwezen wordt.

We willen graag op tijd beginnen, dus vragen wij alle renners om 18.15 uur aanwezig te zijn.

In het voor- en naseizoen kunnen wij soms pas om 18.30 gebruik maken van het parcours omdat er dan nog getraind wordt door nieuwelingen, maar zodra de “zomertijd”weer is ingegaan, trainen zij buiten het parcours en kan er dus door de jeugdleden vanaf 18.15 warm gereden worden.

Ook door de oudste jeugd zal er, zodra de zomertijd is ingegaan, geregeld buiten het parcours getraind worden. Deze trainingen kunnen iets uitlopen. U wordt hiervan, als het zover is, op de hoogte gesteld. Let er wel op, zodra er buiten het parcours getraind gaat worden, is het van belang een reserve bandje en een pompje bij je te hebben.

Vanzelfsprekend is het om altijd een gevulde bidon, een koek of muesli reep voor na de training en iets warms en/of droogs om na de training aan te trekken bij je te hebben.

In principe gaan de trainingen altijd door. Vroeg in het seizoen als de temperatuur nog niet zo hoog is, en als het dan regent, wordt er naar een alternatief programma gezocht zoals bv. trainen op de rollerbank/tacx. Als je die hebt, is het zeer wenselijk om die dan ook met slecht weer en lage temperatuur mee te nemen. Mochten er wijzigingen zijn in de training van die avond door bijv. weersomstandigheden, worden jullie daar via de mail om uiterlijk 17.30 uur op de hoogte gebracht.

Afmelden voor de training via jeugd-ren-contact@westlandwilvooruit.nl, graag ten minste een uur van te voren via de mail.

Sponsoren