Wielrennen

klompenronde 2020

Op zaterdag 5 september werd weer de jaarlijkse Klompenronde van Westland Wil Vooruit georganiseerd voor de jeugdcategorieën 1 t/m 7. Nieuw dit jaar was de toevoeging van een wedstrijd voor de ID-renners waar Jesse Flikweert en Celine de Vreede vertegenwoordigd waren namens WWV.

De klompenronde wordt al sinds 1976 georganiseerd door Westland Wil Vooruit. Vroeger werd altijd gezegd dat de wielrenners uit het Westland op klompen liepen. Vandaar de naam klompenronde. In plaats van de gebruikelijke vaantjes en bekers kregen de podiumrijders dan ook klompjes. Deze traditie wordt door Westland Wil Vooruit nog steeds in stand gehouden. Helaas was dit nu niet mogelijk gezien de onzekerheid over de doorgang van de wedstrijd vanwege Corona.

WWV heeft het parcours in de Wollebrand voor het eerst in gebruik genomen op 7 oktober 1995. Ongeveer een jaar of 3 later werd de klompenronde naar het clubparcours gehaald. Daarvoor was de klompenronde een stratenrace in Poeldijk.

Dan nu de wedstrijd. Alle wedstrijden in de jeugdcategorieën werden beslist in de sprint. Helaas waren er in de categorieën 3 en 6 valpartijen.

Uitslagen van de WWV renners en rensters:

Cat 1 Olen Olsthoorn 6e
Cat 3 Feline Steijn 3e, Britt Post 4e, Lars van Schie 5e en Jordy Koenis 11e
Cat 4 Matthijs de Haan 1e, Amy Grosz  2e, Seb Olsthoorn 5e, Eefje van Ruijven 18e en Benthe van Haasteren 24e
Cat 5 Indy van Velzen 3e, Roy van Schie 4e, Noël Goijert 9e, Nanet Huising 16e en Nick Koenis 17e
Cat 6 Lars Langendoen 5e, Roxanne Takken 18e en Jonathan van den Berg 19e
Cat 7 Matthijs Vijverberg 18e, Joer Post 23e, Dennis van Maurik 24e en Luuk van der Drift 25e

ID renners
Jesse Flikweert 4e
Celine de Vreede 5e

 

Sponsoren