Wielrennen

Beleid

De ren-jeugd is opgedeeld in twee groepen, renners die een wedstrijdlicentie hebben, en de zogenaamde “recreatieve” renners. De trainingen voor de renners met wedstrijdlicentie beginnen wat eerder in het jaar en gaan (ook in de zomervakantieperiode) wat langer door dan de trainingen voor de renners zonder wedstrijdlicentie.

Verder worden de renners ingedeeld naar hun sportieve mogelijkheden, waarbij ook onderscheid wordt gemaakt tussen wedstrijd- en niet wedstrijd renners.

Het beleid van WWV is erop gericht plezier te hebben in het fietsen, maar wij zijn wel een wedstrijdvereniging. Daarom werken wij er naar toe en zijn de trainingen er op gericht om renners. na het aanleren van de basisvaardigheden, klaar te stomen voor het veilig rijden van wedstrijden.

Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de KNWU wedstrijden voor renners met een licentie, en de zogenaamde laagdrempelige wedstrijden in de Mini Weg Competitie. De trainer kan desgewenst aangeven waar een renner geschikt voor is. Vragen over de Mini Weg Competitie en KNWU wedstrijden kunnen gesteld worden bij Theo Stolze. ( zie verder onder het “kopje Wedstrijden”)

Indeling wordt altijd gedaan door de hoofdtrainers, en alleen in overleg met hen kunnen renners een overstap maken naar een andere groep.

Sponsoren