Wielrennen

Verslag 1 trainingsstage Spanje 2018

 


De ploeg is inmiddels weer aangekomen voor de jaarlijkse laatste voorbereidingen op het seizoen 2018. Opnieuw in de omgeving van het Catalaanse Gerona, ditmaal in een landhuis nabij Banyoles.
Vandaag stond er direct een eerste meting op het programma. Een trainingskoers in La Bisbal d'Empordà. Een koers over 90 kilometer met voornamelijk 'Spaans' vlakke wegen met daarin ongeveer zeven serieuze klimmen. Aangezien de mannen gisteren zijn aangekomen was het even zien hoe iedereen de reis had verteerd. Maar dat betekende niet dat ze er geen zin in hadden, in tegendeel, helemaal nieuw in het pak gestoken met moraal aan de start.
Gegroepeerd van voren in het 180 tellende peloton gingen de renners van Westland CT de koers in. Na diverse aanvallen ontstond er boven op de 3e klim, een kilometer a 9% gemiddeld, een kopgroep van 6 renners. Helaas zonder een renner van Westland CT erbij. De achterstand liep snel op tot 1,5 a 2 minuten. Onder het bewind van een aantal Westland brommers werd het peloton in stukken gereden. Het verschil met de koplopers kon terug gebracht worden tot een minuut maar toen werd duidelijk dat we niet terug zouden keren en dat er een aantal sterke renners van voren zaten. De kopgroep werd nog uitgedund naar 4 renners dus in het peloton kon gestreden worden voor de laatste plek bij de top 5. Met het in rijden van La Bisbal d'Empordà had de organisatie nog één laatste krachtmeting voor de renners in petto. Namelijk aankomst op 'Puig Negre', een klim van 600 meter gemiddeld 8% en een maximale stijging van 23%. Bram Nelck en Wessel van Koppen wisten er nog een sterke 'sprint' uit te persen en nestelde zich net binnen de top 10. Kort daar achter finishte onze Diederik Deelen.
Een prima prestatie voor de Westland brommers na een behoorlijk vertraagde reisdag. Komende dagen staan er nog een aantal mooie trainingen gepland. Later meer.............
 

 

 

Sponsoren