Wielrennen

Piotr Havik

BEAT CYCLING CLUB ÉN WESTLAND WIL VOORUIT

   

Introductie
Het is je misschien opgevallen dat er een aantal nieuwe renners bij het elite team van Westland Wil Vooruit zijn gekomen. Eén van deze renners is Piotr Havik (22). Het bijzondere aan Piotr Havik is dat hij ambassadeur is bij BEAT Cycling Club en dat vraagt om meer uitleg:

Wie is Piotr?
Piotr is een talentvolle renner die bij de opleidingsploegen van Quick-Step en Rabobank heeft gereden en wedstrijden heeft gewonnen zoals de Rothaus Regio-Tour International, Omloop Mandel - Leie - Schelde en de Tour de Vallées. In 2016 reed hij voor Team 3M. Helaas heeft hij in dat seizoen zijn belofte niet kunnen inlossen, voornamelijk door een aantal blessures.
Nadat Team 3M had aangekondigd om te stoppen, was het voor Piotr door het moeizame jaar lastig om een plek te vinden bij een goede Continentale of Pro Continentale wielerploeg en moest hij op zoek naar een alternatieve oplossing om zijn ambities waar te kunnen maken.

Omdat BEAT Cycling Club er in de toekomst ook wil zijn voor talenten als Piotr is hij benaderd door BEAT om als ambassadeur te fungeren. Dit houdt in dat hij een jaar lang begeleid gaat worden door BEAT, zodat BEAT inzicht krijgt in talentontwikkeling en Piotr zich op een professionele manier kan ontwikkelen naar zijn topniveau en een plek probeert te veroveren in de profploeg van BEAT in 2018.

Het gaat komend seizoen in de eerste plaats niet om het winnen van koersen, maar om de ontwikkeling van Piotr en het vertellen van het verhaal dat daarbij hoort. BEAT Cycling Club gaat hem ondersteunen door middel van training, materiaal, kleding en logistiek. Daarbij kan hij bouwen op een andere ambassadeur én oud-renner Bobbie Traksel, die hem gaat bijstaan met raad en daad.

Tijdens deze #RoadToBEAT van Piotr Havik wordt zijn ontwikkeling gedeeld met de buitenwereld via de website en social media van BEAT Cycling Club.

Waarom komt Piotr dan ook voor Westland wil vooruit uit?
Om voor Piotr een optimaal wedstrijdprogramma samen te stellen zijn er langere klassiekers nodig. Deze kan en mag Piotr niet op individuele basis rijden, daarom heeft Piotr contact gezocht met wielervereniging Westland Wil Vooruit. Zij stonden open om samen met Piotr het avontuur aan te gaan en hem, met behulp van het wedstrijdprogramma, naar het hoogste niveau te helpen. Hierdoor is het mogelijk voor Piotr om deel te nemen aan (internationale) klassiekers en meerdaagse wedstrijden, zodat hij zich op gebied van ploegentactiek en wedstrijden kan blijven ontwikkelen.

Wat is BEAT Cycling Club?
Eind 2016 is BEAT Cycling Club begonnen aan een groots en ambitieus avontuur: het bouwen van een professionele wielerploeg vanuit een clubstructuur zoals we kennen uit andere sporten. Een club die stevig is geworteld in een community van échte wielerliefhebbers. Een club met een eigen naam en een eigen identiteit. Een club die is gebouwd op waarden en die vanuit een eigen community een revolutie in het wielrennen teweegbrengt. BEAT versterkt hiermee de huidige kwetsbare structuur in het profpeloton door naast hoofdsponsors ook alternatieve inkomstenbronnen te activeren.

Wat is de meerwaarde voor WWV?
Een win-win voor beide partijen. Piotr krijgt de mogelijkheden om wedstrijden te rijden in teamverband en aan de andere kant gaat hij zijn ervaring, die hij heeft opgedaan bij de continentale teams, delen met de jonge renners van de club. Samen met de ploegleiding heeft Piotr een gebalanceerd programma uitgestippeld waarmee Piotr kan toewerken naar het profniveau.

Bij WWV is Piotr Havik de enige renner die onderdeel uit maakt van BEAT Cycling Club.

Meer informatie is terug te vinden op www.beatcycling.club en https://www.beatcycling.club/nl/blog/wielertalent-piotr-havik-gaat-fietsen-voor-beat-cycling-club/

 

 

Sponsoren