Wielrennen

Training

De Amateurs en Sportklasse renners trainen vaak alleen of met zijn tweeën. Ze komen elkaar tegen op de wegen in en rond het Westland. Van tijd tot tijd spreken we af om samen te trainen of om samen naar een wedstrijd te gaan. Uiteraard zien we elkaar regelmatig donderdagavond op de club tijdens de "Zomeravondcompetitie". Bij voldoende animo organiseren we een keer een dag of een weekend "Zuid-Limburg of Ardennen". Om bij de Amateurs goed mee te komen, zal een hogere trainingsomvang/intensiteit moeten worden geleverd dan bij de Sportklasse. Hieronder wordt een gemiddelde trainingsindicatie gegeven van het aantal trainingsuren per week om goed mee te kunnen komen tijdens wedstrijden.

Amateurs 
Gemiddeld aantal trainingsuren p.w. om op wedstrijdniveau mee te kunnen doen: 6 tot 12 uur.

Sportklasse 
Gemiddeld aantal trainingsuren p.w. om op wedstrijdniveau mee te kunnen doen: 3 tot 6 uur. 
Uiteraard verschilt het aantal trainingsuren per renner enorm door verschil in leeftijd, aanleg, belastbaarheid, ervaring, durf (techniek), mentaal (kunnen afzien) enzovoort.

Voor meer informatie over training e.d. kun je contact opnemen met Rick van der Zanden (contactpersoon Amateurs/Sportklasse) via rickyzanden@hotmail.com of telefoonnummer: 06 1126 4785.
 
Wil je een paar keer per jaar wedstrijden rijden of heb je heel weinig tijd om te trainen, dan is de Trimmerscategorie misschien iets voor je…

Sponsoren