Wielrennen

Algemeen

Divisie wielrennen

Welkom op de pagina's van de afdeling wielrennen van Westland Wil Vooruit. De divisie wielrennen van Westland Wil Vooruit bestaat uit zes afdelingen. Dit zijn de jeugd, nieuwelingen, junioren, dames, amateurs en elite/beloften. Op de diverse pagina's vind je meer informatie over de betreffende afdelingen. Onder het kopje contact in het hoofdmenu vind je alle contactpersonen per afdeling. De informatie en uitslagen van de Sjabo Body Care Zomeravondcompetitie vind je ook op onze pagina's.

Wegwielrennen is één tak van de wielersport. In het wegwielrennen vinden wedstrijden plaats op de (openbare) weg of op een clubparcours. Wielrennen op de weg ken je vast wel van de wielerrondjes in de dorpenWielrennen kun je op de weg, veldrijden of op de baan. Hieronder worden de drie diciplines uitgelegd.

  

Een criterium (rondje om de kerk) is een wedstrijd die meestal niet langer is dan 100 kilometer en bestaat uit zeer veel korte plaatselijke ronden, wat de bijnaam verklaart. Criteriums bestaan voor diverse categorieën.

 

De klassieker is een belangrijke ééndaagse wedstrijd. De meeste eendaagse wedstrijden zijn ritten in lijn. In meerdaagse wedstrijden zijn de meeste ritten in lijn, aangevuld met enkele tijdritten en eventueel een ploegentijdrit. In meerdaagse wedstrijden worden de tijden van alle etappes opgeteld, om zo het eindklassement te krijgen.

 

 Tijdrijden is een wedstrijd waarbij de renners individueel vertrekken en een parcours op een zo snel mogelijke manier moeten afleggen. Het is hierbij niet toegestaan te stayeren, dat wil zeggen te dicht achter een andere renner rijden. Op deze manier wordt geprobeerd de    omstandigheden voor alle renners zo gelijk mogelijk te houden.

  

 Baanwielrennen is een hele snelle sport die steeds meer aan populariteit wint. Deze tak van de wielersport wordt beoefend op een daarvoor aangelegde baan (aan de lange zijden rechte stukken tussen 37 en 100 meter en oplopend van 13 tot 43 tot 47 graden). In Nederland zijn 3 overdekte wielerbanen: Alkmaar, Amsterdam en Apeldoorn. De kombochten maken dat de baanrenners/rensters hun snelheid een spectaculair aanzien geven. De baanwielersport kent diverse disciplines. Elke discipline heeft zijn eigen tactiek en techniek. Uiteindelijk gaat het er om wie als eerste de finish passeert of de meeste punten haalt. WWV biedt zelf geen trainingen aan in deze discipline maar er zijn diverse mogelijkheden om deze discipline op een goede manier te leren en te beoefenen. Jennifer Bax kan je hier alles over vertellen: 06-23661544.

 

Sponsoren