Nieuws & Verslagen

Succesvol NK MTB Jeugd WWV

Zaterdag 22 september vond het Rabobank NK MTB Jeugd 2018 plaats in Oldenzaal. Namens Westland Wil Vooruit namen 34 jongens en meisjes in de leeftijd van 8 t/m 14 deel. In recreatiegebied Het Hulsbeek lag een mooi parcours met een aantal uitdagende technische elementen. Voor Westland Wil Vooruit resulteerde dit kampioenschap in 3 nationale titels, 2 zilveren medailles en 1 bronzen medaille.

Bij de oudste categorie was Michael Boers (Naaldwijk) snel gestart, waar Menno Huising (Wateringen) een mindere start kende. Huising trok in de eerste ronde echter direct het gas open en pakte in de opvolgende ronde de kop van de wedstrijd. Hij kwam als eerste over de finish en behaalden daarmee naast een gouden medaille bij het veldrijden (2018) en wielrennen (2017) ook een nationale titel bij het mountainbiken. Zijn maatje Michael Boers (Naaldwijk) moest nog een flinke strijd leveren om de 3eplaats en wist deze knap te behalen. Beiden nemen afscheid van de jeugd en komen vanaf dit najaar uit voor het Offroad team van Westland Wil Vooruit. Zij zullen zich de komende maanden als Nieuweling richten op het veldrijden.

Boris van der Voort (Kwintsheul) was bij de 11-jarige goed weg bij de start en pakte direct de koppositie. Hij kon zijn voorsprong op de nummers 2 en 3 uitbouwen en kwam uiteindelijk met 15 seconden ruim als eerste over de streep. Van der Voort won dit jaar het landelijke klassement en was eerder Nederlands Kampioen in 2016. Mae Cabaca (Vlaardingen) won met overmacht de titel bij de meisjes in deze categorie.

Nance van der Drift (Wateringen) reed bij de meisjes van 13 jaar een sterke wedstrijd en eindigden als 2e, achter de oppermachtige en meervoudig Nederlands Kampioene Lauren Molengraaf uit Capelle aan de IJssel.

In de jongste categorie (8 jaar) reed Iker Slotboom (Kwintsheul) naar een mooie 2eplaats. 

 

Voor de volledige uitslagen zie www.knwu.nl

Sponsoren