Nieuws & Verslagen

Verslag veldrit Ronse (B)

Op zondag 8 oktober was het weer zo ver, de Mario de Clercq GP op de Hotond berg in Ronse, België. Het parcours lag er zaterdag nog mooi bij. Alleen na een nacht met veel regen kon je het parcours zo niet meer noemen. Bochten die al moeilijk waren als het droog was, waren nu onmogelijk geworden en achter elkaar ging iedereen onderuit. De regen was niet het enige obstakel, het parcours bevatte veel steile klimmetjes en nare bochtjes die de gang eruit hielpen. Niet gek dus dat iedereen helemaal gesloopt over de finish kwam.
Gedurende de dag werd het parcours alleen maar makkelijker, het parcours droogde op en lastige bochten werden er uitgehaald. Alleen hadden wij hier nog geen profijt van, je kunt dus eigenlijk zeggen dat wij het moeilijkste parcours hadden. 
In het begin van de wedstrijd kon ik nog goed meekomen en haalde ik al snel veel mensen in. Alleen waar ik dit normaal lang vol kan houden was ik nu al na 1 ronde gesloopt. Ik was bijna bij Steijn, omdat hij geen goede eerste ronde had. Alleen bij hem ging het steeds beter en daardoor was ik hem snel kwijt. Het was jammer dat dit in deze wedstrijd gebeurde, want dit parcours had mij normaalgezien alleen maar in mijn voordeel geweest (veel lopen en klimmen) en ik had een goede uitslag kunnen rijden. Nu was ik 18e en Steijn is 9e geworden, Twan kon helaas nog niet rijden omdat hij nog ziek is. Van Fleur weet ik de uitslag niet precies zelf zij ze wel dat ze niet helemaal tevreden was. Ook reden veel anderen leden van het Offroad team niet omdat ook de Bart Brentjes Challenge was op deze dag. Na de wedstrijd was ik zo moe dat ik op de terugreis nog een uurtje in de camper heb geslapen...

Op naar volgende week, dan rijden we in Zonhoven.

Sponsoren