Mountainbike

Trainingen

Hoe zien de Trainingsgroepen eruit?

Wij trainen de kinderen op niveau en niet op leeftijd, zodat de trainingen soepel blijven verlopen. Het kan dus voorkomen dat kinderen van 9 jaar samen met kinderen van 12 jaar in eenzelfde groep fietsen. De groepen lopen in snelheidsniveau op van groep 6 (de jongste kinderen) naar groep 3 (de oudste kinderen).  

Alle nieuwe kinderen beginnen in groep 6. De trainers bepalen wanneer een kind goed genoeg is om door te stromen naar de volgende groep op basis twee criteria; De renner moet sociaal / emotioneel in de volgende groep passen (leeftijd) en hij of zij moet voldoende duurvermogen, techniek en snelheid ontwikkeld hebben voor overplaatsing naar een hogere groep.

De trainers die een renner over willen laten gaan bespreken dat eerst met de trainers van de volgende groep, daarna met de renner en/of ouders. Bij twijfel laten we een rennertje proefdraaien in de volgende groep.

Trainers per groep

De begeleiding van een groep bestaat uit een groepstrainer en minimaal een tweede trainer/begeleider. Wij streven er naar om zoveel mogelijk vaste trainers / begeleiders op de groepen te hebben. Het aantal trainers per groep hangt af van hoeveel kinderen er rijden. Het kan dus voorkomen dat er meerdere trainers of trainsters en begeleiders op de groep staan.

Trainingen recreatieve jeugd

  • Woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur in de periode mei t/m half september voor groep 5. 
  • Woensdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur in de periode mei t/m half september voor de groepen 3 en 4. 
  • Zaterdagmiddag van 14.00 uur tot ca.16.00 uur voor alle groepen.

Voor groep 6 is er dus geen woensdagavondtraining.

Start van de Woensdagavond trainingen wordt door de trainers zelf bekend gemaakt aan de renners van hun groep.

In de zomervakantie wordt er geen training gegeven, tijdens alle andere vakanties gaan de trainingen gewoon door. In de winterperiode rond de Kerst en Nieuwjaar is gedurende een aantal weken winterstop.

Is uw kind een keer verhinderd, geef dit dan op tijd door aan een van de groepstrainers

Sponsoren