Mountainbike

Evenementen

De afdeling Mountainbike is een zeer actieve afdeling waar het hele jaar door verschillende evenementen worden organiseerd.   

Clubkampioenschap
Een keer per jaar word het clubkampioenschap georganiseerd, tijdens deze wedstrijdjes kunnen allen leden van de vereniging clubkampioen worden in zijn of haar leeftijdscategorie op de Mountainbike.

Sosef Cup
Daarnaast organiseren we voor de jeugd de Sosef Cup bestaande uit 4 wedstrijdjes op de club. Deze vinden plaats op eigen parcours en meestal op een woensdagavond in de periode mei - juli. Bij deze wedstrijdjes is meedoen belangrijker dan winnen!

Rabo Dikke Banden Races

Tijdens de criteriums in het Westland rijdt de jeugd van de mountainbike afdeling van Westland Wil Vooruit hun eigen wedstrijdjes tijdens de Dikke Banden Races.  Onze afdeling heeft hier een eigen programma wat we mogen rijden. Dus al onze jeugdleden rijden op hun eigen MTB fiets een parcours. Aan het einde van al de gereden wedstrijdjes is er een finaledag op de club. En een leuke prijsuitreiking. Dit is een enorm leuke ervaring voor de jeugd!

Mountainbikekamp

Jaarlijks wordt er voor de jeugd een Mountainbikekamp georganiseerd om op een ontspannen manier met elkaar als groep te trainen, te eten en slapen. Dit doen we op een locatie midden in de natuur ergens in het land. We fietsen mooie routes o.a. door de gebieden van Natuurmonumenten

Winter activiteiten

Tijdens de wintermaanden organiseren we voor de hele afdeling MTB een Strandrace. Hier rijden we wedstrijdjes op leeftijd maar dan op het strand. Ieder lid kan zich hiervoor inschrijven!

Competities in de regio

In de regio Zuid Holland is er een leuke en laagdrempelige MTB competitie voor de jeugd bij verschillende verenigingen. Voor meer informatie over deze competitie en de wedstrijdkalender kijk op de website.

Tijdens de wintermaanden worden er in deze regio ook leuke MCC (veld)wedstrijdjes georganiseerd waar je ook aan mee mag doen met je MTB fiets voor de Jeugd. Kijk hier voor meer info.

Sponsoren