Mountainbike

Veiligheid

Veiligheid

Wij laten de kinderen geen dingen doen die ze niet aankunnen. Veiligheid gaat voor alles.

Per groep is er altijd 1 trainer en minimaal 1 begeleider aanwezig. Het gebeurt nogal eens dat de oudere groepen in een ander gebied gaan trainen, dan gaat dit altijd onder goede begeleiding. Rijden we op de openbare weg, dan gelden de verkeersregels. Daarom gaan wij ervan uit dat u een particuliere aansprakelijkheidsverzekering heeft die dekking geeft aan rijden in het verkeer. Bovendien zijn de kinderen als ze lid zijn, via de vereniging verzekerd tijdens de training of evenement van de vereniging.

Medicijnengebruik / Extra begeleiding

Er zijn meerdere kinderen lid zijn van de vereniging die langdurig bepaalde medicijnen gebruiken of die om een andere reden wat meer aandacht vragen van een trainer/begeleider. Daarover worden wij graag van te voren ingelicht, zodat er in de begeleiding rekening gehouden kan worden.

Licht de trainer hierover in, van de groep waar uw kind in fietst.

Indien uw kind een groep hoger gaat, lichten de trainers elkaar in. 

Hoe te kleden met koud weer

Bij een gevoelstemperatuur van 15 graden of lager is het aan te raden om een shirt met lange mouwen en een lange broek te dragen. Bij twijfelachtig weer is het ook verstandig om een regenjack mee te nemen; dit is ook te gebruiken tegen de wind en kou. Daarnaast is het zeer belangrijk bij koud weer goede handschoenen te dragen.

Mocht je niet warm genoeg gekleed zijn kan je niet met de training meedoen, dit ter beoordeling van de trainers.

 

Sponsoren