Mountainbike

Jeugd Wedstrijd

De MTB afdeling van WWV heeft veel enthousiaste, jonge talenten die goede uitslagen rijden in de regionale en landelijke wedstrijden. Deze jeugd is onderverdeeld in 3 wedstrijdgroepen met jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Deze kinderen worden intensief getraind en committeren zich om het door de club vastgestelde programma van wedstrijden te rijden;

- alle wedstrijden van het klassement van de Landelijke Jeugd Wedstrijden (LJC)
- enkele, door het MTB- bestuur gekozen Nationale wedstrijden
- enkele, door het bestuur gekozen Regionale wedstrijden

Nederlands kampioenen

In oktober 2016 is het NK door Westland Wil Vooruit georganiseerd. En zijn er maar liefst 4 van onze renners Nederlands Kampioen geworden!

In categorie 7 werd Twan van der Drift Nederlands Kampioen. Voor het 7e jaar op rij is hij de sterkste gebleken in zijn leeftijdscategorie! Fleur van der Peet won de titel bij de meisjes in categorie 6. In categorie 2 is Boris van der Voort benoemd tot Nederlands Kampioen en Mae Cabaca veroverden deze titel bij de meisjes in deze categorie.

 De Nederlandse Kampioenen van WWV
 
Licentie

Indien een jeugdrenner besluit om wedstrijden te gaan rijden, zal er via de KNWU een wedstrijdlicentie moeten worden aangevraagd. Dit is vooral belangrijk voor de verzekering. Om wedstrijden te rijden zal ook een chip aangeschaft moeten worden. De wedstrijden van de KNWU worden allemaal met chips verreden zodat alle uitslagen professioneel kunnen worden vastgesteld. Beiden kan de renner regelen door in te loggen op mijn knwu.

 

Sponsoren